Biyoloji Bölümü Hakkında

1999 yılında kurulan biyoloji bölümü, 2000 yılında kurucu 4 öğretim üyesinin göreve başlamasıyla fiili olarak faaliyete geçirilmiştir. Lisans düzeyinde ilk kez 2001-2002 öğretim yılında toplam 32 öğrenci ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Kalite kültürünü benimsemiş olan bölüm, FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil Ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme Ve Akreditasyon Derneği) tarafından 27 Aralık 2014-27 Aralık 2019 tarihleri arasında 5 yıllığına akredite edilmiştir. Bir dönem Fen Bilimlerinde yaşanan kontenjan sorunundan dolayı öğrenci alımı YÖK tarafından durdurulan bölüme 2016-2017 akademik yılı itibari ile tekrar öğrenci alımı yapılmıştır. Şu anda bölüme kayıtlı ikisi Türkçe ve ikisi İngilizce hazırlıkta toplam 4 hazırlık öğrencisi, 83 lisans öğrencisi bulunmaktadır. Bu öğrencilerin 11 tanesi uluslararası öğrenci statüsündedir (5 Türkmenistan, 2 Azerbaycan, 2 Irak, 1 Özbekistan ve 1 Arnavutluk).

Bölümde halen 3 Profesör, 3 Doçent, 3 Doktor Öğretim Üyesi, 2 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 11 TC uyruklu öğretim elemanı tam zamanlı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca sözleşmeli personel olarak yabancı uyruklu 1 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır. Bu öğretim elemanları Eğitim-Öğretim ve Araştırma faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak 8 Aralık 2000 tarihinde tezli yüksek lisans, 15 Ağustos 2005 tarihinde doktora ve 5 Ağustos 2015 tarihinde tezsiz yüksek lisans programları açılmış ve bu programlar halen aktif olarak faaliyet göstermektedir. Ayrıca %100 İngilizce Yüksek Lisans Programı için YÖK’e başvuru yapılmıştır.

Adres: Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü, İncivez Mh., 67100, Merkez / ZONGULDAK