Bölümümüz tarafından çevrimiçi biyologlar günü etkinliği düzenlendi

16 Nisan Biyologlar Günü kapsamında bölümümüz tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik 2020 yılı TÜBA Genç Bilim İnsanı ödülünü alan sayın Prof.Dr. Gökhan HALICI'nın “TÜBA Ödül Süreci ve Antarktika Likenleri” konferansının ardından, öğrenci sunumları ile devam etti

Prof.Dr. Gökhan HALICI, Antarktika’da yapılan bilimsel çalışmalarının ve araştırmaların ülkemiz için öneminden bahsederek, bu kıtada görev yapan Türk bilim ekibine giriş hikayesini ve bu bölgede yaptığı bilimsel çalışmaları zengin görsellerle sundu. Katılımcıların TÜBA ödül süreci ve Antarktika hakkındaki sorularını yanıtlayan sayın HALICI, konferans sonunda biyologlar günü etkinlikleri kapsamında davetleri için biyoloji bölümü yönetimine ve katılımcılara teşekkür etti.

Öğrenci sunumları kapsamında biyoloji öğrenci temsilcisi Fatma Nur YALÇIN “Biyoloji ve Biyologlar”, 3. Sınıf öğrencilerimizden Okan YALAMA “Covit-PCR test aşamaları”, Burak Can ERDAĞ “GDO’nun hayatımızdaki yeri” ve Merve Nur TEPE “Mantarların geleneksel tıpta kullanımı” başlıklı sunumları başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler.

Etkinlik sonunda biyoloji bölüm başkanımız Prof.Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL, biyologlar adına TÜBA ödülü ve etkili sunumu için sayın Prof.Dr. Gökhan HALICI’ya, sunumları için öğrencilerimize ve tüm katılımcılara, böylesi etkinlikleri teşvik ederek destekleyen rektörümüz sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkür etti.