Bölümümüz 18 Şubat 2021 tarihinde FEDEK akreditasyonu kapsamında dış paydaşlar ve danışma kurulu üyeleri ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

18 Şubat 2021 Salı günü saat 14:00’da, bölüm başkanımız Prof.Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL’in başkanlığında dış paydaşlarımız ve danışma kurulu üyelerimiz ile online bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantıya dış paydaş ve danışma kurulu üyelerimizden Zonguldak KOSGEB İl Müdürü Güven AKTAŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Zonguldak İl Müdürü Yaşar KARAMAN, Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Parklar 10. Şube Müd., Zonguldak Şube Müdürü İdris TETİK, Zonguldak TEKNOPARK Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Ferdi KESKİNOĞLU, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müdür Yardımcısı Hasan AKÇALAN, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Etüt Proje Baş Mühendisliği, Orman Mühendisi Zehra Şenay YILDIRIM, Labfarm İnovatif Organik Tarım danışmanı Prof.Dr. Ersöz GONCA, Mezun Öğrenci temsilcimiz Öğr.Gör. Cihat Çelik, bölüm başkan yardımcılarımız Prof.Dr. Hatice ÇÖLGEÇEN ve Doç.Dr. Muhammet ÖREN, öğretim üyelerimizden dış paydaş kurulu üyesi Dr.Öğr.Üyesi Şenol ALAN, öğrencilerimizi temsilen 4. Sınıf öğrencisi Fatma Nur YALÇIN katılmışlardır.

Toplantıda bölüm kalite ve uzaktan eğitim kalite politikaları görüşülmüştür. Bölümüzde verilen uzaktan eğitim süreci ve FEDEK akreditasyonunda gelinen aşama hakkında dış paydaşlar bilgilendirilmiştir. Kalite süreçleri hakkında paydaşların öneri ve görüşleri dinlenerek not alınmıştır. Kurul tarafından öğrencilerin stajlara özendirilmesi ve staj olanakları ile kendilerini iş hayatına hazırlamaları, öğrencilerimizin ve mezunlarımızın girişimcilik derslerini online tamamlayarak sertifika almasının teşvik edilmesi önerilmiştir. Ayrıca kurulda paydaşlarımız, öğrencilerimize pandemi sürecine bağlı olarak online veya yüz yüze bilgilendirme toplantıları ve konferanslar vererek katkı sağlayacaklarını ifade etmişlerdir. Diğer konularda da bölümümüzle iş birliği içerisinde olmak istediklerini ifade etmişlerdir.

Toplantı sonunda bölüm başkanımız Prof.Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL; bölüm kalite iç güvence sisteminin sürekli iyileştirilmesi amacı ile ihtiyaç duyulan konularda diğer kurum ve kuruluşlarla biyoloji bölümünün her zaman işbirliği yaparak daha kaliteli ve sürdürülebilir eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet alanlarında desteğe hazır olduğunu ifade ederek, tüm danışma ve dış paydaş kurulu üyelerine, FEDEK akreditasyonu sürecinde emeği geçen bölüm öğretim elemanlarına ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkür etti.