Biyoloji Bölümümüz kalite süreçleri kapsamında, FEDEK Dış Paydaşlar ve Bölüm Danışma Kurulu’nda alınan kararlar gereği, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin faydalanacağı toplantıların ikincisini çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

01 Nisan Perşembe günü saat 12:00'de T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Zonguldak KOSGEB Müdürlüğü, Kobi Uzmanı sayın Soner KAYNAR tarafından, KOSGEB Destekleri ve girişimcilik konularında online bir seminer vermiştir. Mezuniyet sonrası kendi işini kurmak isteyen öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği seminer sonrasında, Soner KAYNAR öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın şirketleşme ve Geleneksel Girişimci Destek Programı başta olmak üzere KOSGEB destekleri konusundaki sorularını yanıtlamıştır. Öğretim üyelerimizin ürüne dönüştürmeye yönelik yapacakları kendi çalışmalarına ve lisansüstü tezlere ARGE, ÜRGE ve İnovasyon Destek Programları kapsamında destek sağlayabileceklerini belirtmiştir. Destek programlarına başvuracak olan öğrencilerimizin Girişimcilik Sertifikası almalarının öneminden bahsederek, bu sertifikayı kurum sayfasına girerek e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirilen eğitimlere katılarak alabileceklerini sistem üzerinden göstermiştir. Öğrencilerimizden Fatma Nur YALÇIN, Berna KALAFAT, Şevval YAKALI, Batuhan ABACIOĞLU’nun girişimcilik ve şirketleşme konularındaki sorularını yanıtlayan Soner KAYNAR, kendilerine danışmanlık ve diğer konularda severek yardım edeceklerini bu konuda genç girişimcilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirtmiştir. Konuşmasının ardından davetleri için biyoloji bölümü yönetimine, katılımları için öğretim elemanlarına ve öğrencilerimize teşekkür etti.

Biyoloji Bölüm başkanı Prof.Dr. Kemal BÜYÜKGÜZEL seminer sonrası faydalı sunumu ve açıklamaları için sayın Soner KAYNAR’a, destekleri için Zonguldak KOSGEB Müdürü sayın Güven AKTAŞ’a, biyoloji bölümü öğretim elemanlarına ve öğrencilerine, ARGE ve kalite süreçlerindeki desteklerinden dolayı rektörümüz sayın Prof.Dr. Mustafa ÇUFALI’ya teşekkür etmiştir.