V. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Pazarı Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

V. Farabi AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı 2 Mayıs Çarşamba günü, Üniversitemiz Farabi kampüsünde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın yaptığı, 24 farklı üniversite, 4 lise, 1 Bilim merkezi ile 3 özel şirketin katıldığı, 110 projenin sergilendiği proje pazarına katılım oldukça yoğundu.

V. Farabi Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarının, Üniversitemiz Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Biyoteknoloji, Tarım, Çevre ve Gıda Teknolojileri Grup Koordinatörü Işık Aşar, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Yardımcısı Muharrem Kiraz katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı  açılış konuşmasında, “Yerli ve Milli üretimin önemine vurgu yaparak, özellikle akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin, başta  TEYDEB olmak üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)’nun sunduğu imkânlardan daha fazla yararlanmaları için üzerimize düşen görevler olduğunu ve bunu en kısa zamanda gerçekleştireceklerini” belirtti.

TEYDEB Biyoteknoloji, Tarım, Çevre ve Gıda Teknolojileri Grup Koordinatörü  Işık Aşar ise konuşmalarında, “TEYDEB’in özellikle büyük şirketler ve KOBİ’lere olan destek programlarından bahsederek, Zonguldak ilinin TEYDEB desteklerinden yaralanma açısından ülkemizde 26’ncı, Karadeniz bölgesinde 2’nci sırada yer aldığını” belirtti. Konuşmaların ardından, proje sunumlarının yapıldığı Üniversitemiz kapalı spor salonuna geçilerek projelerin gezildiği proje pazarında,  Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ve beraberindeki protokol,  sergilenen projelerin sahipleriyle görüşerek projeler hakkında bilgi aldılar.

Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı, öğleden sonra gerçekleştirilen ödül töreninde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından TEYDEB Biyoteknoloji, Tarım, Çevre ve Gıda Teknolojileri Grup Koordinatörü Işık Aşar’a ve proje pazarına destek veren sponsorlara teşekkür plaketlerinin verilmesi; dereceye giren proje temsilcilerine ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

03 Mayıs 2018